Mobiele zaagunit vervangt handmatig knippen van stenen

Dankzij deze mobiele machinale zaagunit is handmatig knippen van stenen en tegels niet langer nodig. De zaagunit maakt geluidsarm en snel machinaal zagen van steen mogelijk.

Gemeenten prefereren vaak dat aannemers zo geluidsarm mogelijk werken om overlast voor omwonenden te minimaliseren. Zelfs bij handmatig zagen met een motorslijper komt er veel lawaai vrij. Om dit zoveel mogelijk te verminderen, maakt 100% Stenenzagen, als een van de weinige bedrijven in Nederland, gebruik van een mobiele machinale zaagunit. Het bedrijf uit Poeldijk is voornamelijk actief in wegen- en woningbouwprojecten in het hele land, in opdracht van gemeenten en aannemers.

Voordelen

Volgens eigenaar Ruben Dame biedt de mobiele machinale zaagunit veel voordelen voor gemeenten, aannemers en stratenmakers. 'Bij machinaal zagen gebruik je minder stenen, wat het aantrekkelijk maakt voor opdrachtgevers.' De stratenmaker hoeft minder stenen te tillen en ze niet af te werken (knippen), wat tijd bespaart. Deze voordelen gelden ook voor gemeenten en aannemers. Alle soorten stenen kunnen machinaal in verschillende vormen en maten gezaagd worden. Er hoeven dus minder stenen gekocht te worden, wat het transport reduceert en resulteert in een lagere CO2-uitstoot.

De zaagproductie is met 2500 tot 3000 stenen per dag drie keer sneller dan bij handmatig knippen. Bovendien is er minder puinafvoer nodig omdat beide zijden van elke gezaagde steen gebruikt kunnen worden, in tegenstelling tot de handmatige methode waarbij slechts één kant wordt gebruikt. Dit leidt tot aanzienlijke tijds- en kostenbesparingen. Dame voegt eraan toe: 'Dit stelt aannemers in staat hun kostprijs te verlagen voor knip- of zaagwerk bij aanbestedingen. Tegelijkertijd levert dit EMVI-punten op doordat de werkzaamheden snel en geluidsarm worden uitgevoerd, met aandacht voor de omgeving.

Hoe werkt het

100% Stenenzagen maakt gebruik van een geavanceerde en geluidsarme zaagunit die speciaal is ontwikkeld om op locatie zelfvoorzienend te kunnen zagen, met een eigen stroom- en watervoorziening. Wanneer de firma ter plaatse komt, brengen ze een volledig uitgeruste combinatie mee, waarin niet alleen de zaagmachine, maar ook alle benodigde apparatuur is opgesteld.

Onze toegewijde medewerkers voeren nauwkeurig en efficiënt de benodigde werkzaamheden uit, terwijl ze zich inzetten om geluidsoverlast tot een minimum te beperken. Dankzij de geavanceerde technologie van onze zaagunit wordt nagenoeg geen geluid geproduceerd tijdens het zagen van stenen, wat zorgt voor een stille en comfortabele werkomgeving.

Voor meer gedetailleerde informatie nodigen we u uit om ons opstelformulier op de website te raadplegen.

Innovatie

Om de klanten nog beter van dienst te kunnen zijn, blijft het bedrijf voortdurend vernieuwen. Binnenkort wordt bijvoorbeeld de nieuwe website gelanceerd. Dame zegt: 'Met de online calculator kunnen opdrachtgevers, net zoals op de oude website, de kosten per strekkende meter zaagwerk berekenen. Tegelijkertijd zien ze hoeveel ze besparen ten opzichte van handmatig knippen. Handig en eenvoudig!

Om je de best mogelijke ervaring te bieden op onze website, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.